INLOGGEN  NIEUWS
E-mail adres
Wachtwoord


XLR8 is een nieuwe betreder in de markt van de alternatieve brandstof systemen. De benadering van de markt doet XLR8 vanuit het volgende statement:

XLR8 ontwikkelt systemen voor alternatieve brandstoffen, om de eindgebruiker een milieu vriendelijker en economischer alternatief te kunnen bieden op benzine en diesel, zonder concessies te moeten doen in prestatie, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

Op dit moment biedt XLR8 een LPG injectie systeem die ruim voldoet aan de huidige kwaliteitseisen en waarmee XLR8 de toekomst in kan. Dit systeem kan toegepast worden op praktisch alle moderne auto’s.
Als berijder zult u niet merken dat u op LPG rijdt. Het verschil met rijden op benzine is verwaarloosbaar. Terwijl u op LPG rijdt, spaart u wel het milieu door de lagere uitstoot van onder andere CO2 (reductie van ca.15%) en bespaart u aanzienlijk wanneer u bij het tankstation staat.

Het enige dat u zult terugzien in uw interieur is de brandstofkeuzeschakelaar. Met de brandstofkeuze schakelaar selecteert u of u wel of niet op LPG wilt rijden. De schakelaar geeft ook het brandstof niveau aan in de tank. Deze wordt echter niet direct gelezen, maar berekend door de hypermoderne ECU van het XLR8 LPG systeem dat het niveau communiceert met de brandstofkeuzeschakelaar via een seriële lijn. Daardoor is het brandstof niveau altijd nauwkeurig en zullen er geen schommelingen te zien zijn wanneer u door een bocht rijdt.

XLR8 zal in de nabije toekomst ook een CNG injectie systeem introduceren. Het aantal tankstations zal toenemen en het milieuvoordeel kan nog groter zijn dan die van LPG (CO2 reductie van 25%). De ontwikkelingen binnen XLR8 zijn in volle gang.

Neem contact op met de dealer bij u in de buurt om te kijken of een XLR8 systeem ook beschikbaar is voor uw auto.